Uw winkelwagen is leeg.

Skip to Main Content »

Over mijn Babypoppen Webwinkel

Leida Pieters

Ik ben Leida Pieters en woon in de Kamille 15 te Deventer, geboren op 02 september 1954 en ben de oudste van een tweeling.

Mijn hobby is het maken van babypoppen van Australische klei, maar op dit moment heb ik mijn hart verloren aan het Rebornen, dit is zo ontzettend leuk om te doen!

Om gezondheidsredenen kon ik al geruime tijd niet meer deelnemen aan de maatschappij. Toen ben ik gaan zoeken, want ik voelde mij nutteloos en afgedankt. Het was in het jaar 1994 dat ik in de krant las dat er een poppen- en berenbeurs van Niesje Wolters aankwam in het Postiljon Motel in Deventer. Nog nooit was ik op zo'n beurs geweest en wat ik daar allemaal te zien kreeg; ik voelde mij net Alice in Wonderland. Zoveel poppen en beren, de hele nacht heb ik niet kunnen slapen van de indrukken die ik had opgedaan.

Helaas moest ik een week wachten voor dat er weer een beurs was om materialen te kopen en heb mij toen gelijk ingeschreven voor een cursus poppen maken.

Nu zoveel jaren later sta ik zelf op de beurzen ( wie had dit verwacht?). Ik verkoop niet alleen handgemaakte en gereborne babypoppen maar ook alle materialen waarvan deze worden gemaakt en ook de kleding die deze babypoppen dragen. Op de beurzen ben ik te herkennen aan een ooievaar met een boek in zijn snavel waar mijn naam op staat vermeld.

Ik sta op beurzen (zie link Beurzen) en verder doe ik de verkoop aan huis, of per webwinkel.

Handgemaakte babypoppen.

Het zijn vrolijke en troostende handgemaakte babypoppen waarvan er geen een gelijk is. Het hoofdje, de handjes en voetjes worden geboetseerd van Australische klei (Modelene), omdat deze klei het meest natuurgetrouw is na het bakken in de oven. Voor de ogen worden glazen kristal ogen gebruikt in de maten 18, 20 en 22 mm. De wimpers zijn van echt haar en het pruikje is van Mohair, daar deze het meest lijkt op echt haar van een baby. Het lijfje bestaat uit 5 onderdelen en worden aan elkaar bevestigd door middel van bereschijven, daarna wordt deze gevuld met granulaat en fiberfilt. Door deze constructie kan de babypop in allerlei standen zitten of liggen en is het gewicht goed verdeeld over de gehele babypop.

Reborn babypoppen.

Het zijn vrolijke en troostende Reborn babypoppen waarvan er geen een gelijk is. Het hoofdje, de handjes en voetjes zijn van Vinyl. Voor de ogen worden glazen kristal ogen gebruikt in de maten 18, 20 en 22 mm. De wimpers zijn van echt haar en het pruikje is gerouted van Mohair, daar dit het meest lijkt op echt haar van een baby. Het lijfje bestaat uit 5 onderdelen en worden aan elkaar bevestigd door middel van bereschijven, daarna wordt deze gevuld met granulaat en fiberfilt. Door deze constructie kan de babypop in allerlei standen zitten of liggen en is het gewicht goed verdeeld over de gehele babypop. Bij de Reborn babypoppen wordt een certificaat van echtheid geleverd. Klik op de knop Baby's om een aantal voorbeelden te bekijken.

Ik wens u veel kijkplezier in onze nieuwe webwinkel!

Leida Pieters